Katil İsrail Rejimi Ramon Cezaevinde Esirlere Zulmediyor

Filistinli Esir Kulübü, işgal yönetiminin esir ailelerinin esirleri ziyaretine izin vermemesi nedeniyle Ramon Cezaevi'nde gerginlik yaşandığını ifade etti.  

Görüntülenme: 1623 Tarih: 11 Ağustos 2016 23:22
Katil İsrail Rejimi  Ramon Cezaevinde Esirlere Zulmediyor

Esir Kulübü’nün bugün (11 Ağustos Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, esirlerin koğuşları kapatarak yemekleri geri çevirdikleri belirtildi.

Öte yandan, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), idari hapis cezasını protesto amacıyla açlık grevi yapan esir Bilal Kayed'in açlık grevinin 60'ıncı gününden 67'inci gününe kadar bir hafta boyunca esirler davasına destek faaliyetlerinin yoğunlaştırılması çağrısında bulundu.

FHKC, bugün konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, hareket üyesi esirlerden bir grubun daha açlık grevi eylemine katılacağını açıkladı.

Bildiride, açlık grevine başlayacak yeni grupta Ramon Cezaevi'nden 10 esir ile Eshel Cezaevi'nden iki esirin yer aldığı belirtildi.

Bildiride ayrıca, esirler davasının siyasi gelişmelerden bağımsız olarak önceliklerin en başında yer alması gerektiği ifade edildi.

fiem

Yorumlar