Siyonist İsrail Arap Ülkeleriyle Gizli Görüşmeler Yürütüyor

İsrail’in üst düzey diplomatı Dore Gold, İsrail ile Körfez’deki Arap ülkelerinin Ortadoğu’ya bakış açısının ortak olduğunu öne sürdü. 

Görüntülenme: 1526 Tarih: 12 Ağustos 2016 03:57
Siyonist İsrail Arap Ülkeleriyle Gizli Görüşmeler Yürütüyor

Gold “Sünni Araplar ile İsrail giderek bölgeye aynı açıdan bakıyor” ifadelerine yer verdi. Tahran’ın politikalarının artan etkilerine değinen Gold, bölgedeki ülkelerin İran’ın nükleer silahlarından endişe duyduğunu belirtti. Öte yandan Siyonist diplomat, İran yönetiminin Yemen, Suriye ve Irak’ta istikrarsızlığa sebep olduğunu, buradaki nüfuzunu kullanarak bölgeye egemen olmaya çalıştığı suçlamasında bulundu. İsrailli diplomata göre, son dönemde İsrail ile Arap ülkeleri arasında ilişkilerin güçlendiği, ancak tepki çekmemek için gizli görüşmeler yürütülüyor.

Bu arada Suudi Arabistan’ın dış politikasında etkili kişilerden emekli General Enver Eşki’nin, bir Suudi heyetle Tel Aviv’e gittiği ortaya çıkmıştı. Suudi yetkililerin, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Dore Gold ve Dışişleri Bakanlığı’nın üst düzey yetkililerinden General YoavMerdohay ile görüştüğü ortaya çıkmıştı. Enver Eşki, Suudi Arabistan ordusu ve Dışişleri Bakanlığı’nda önemli görevlerde bulunmuştu. İsrail basınına göre, Suudi Arabistan dış politikasında Enver Eşki’nin etkileri hâlâ sürüyor. Enver Eşki halen Riyad merkezli bir düşünce kuruluşunun başında bulunuyor.
 

 

Milli Gazete

Yorumlar