Siyonist Rejim'den Ya’bud Sakinlerine Beldeyi Dikenli Tellerle Kapatma Tehdidi

Sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın Cenin şehrinin kuzeyinde yer alan Ya’bud beldesini kuşatıp evlere baskın yapan işgal güçleri, beldeye paralel ana caddeden geçen Siyonistlere ait araçlara taş atmaya devam edilmesi halinde beldeyi dikenli tellerle kapatma tehdidinde bulundu.  

Görüntülenme: 960 Tarih: 13 Ağustos 2016 14:04
Siyonist Rejim'den Ya’bud Sakinlerine Beldeyi Dikenli Tellerle Kapatma Tehdidi

Yerel kaynaklarla görgü şahitlerinin ifadelerine göre, dün gece çok sayıda askerle beldeyi kuşatan ve sabaha kadar baskın ve aramalar yapan işgal güçleri, evlere gaz bombasıyla ses bombası attı. Çocuk, kadın ve yaşlıların atılan gazlardan etkilendikleri ifade edildi.

Kuşatma ve baskınlarla birlikte işgal güçleri birçok evin duvarlarına, belde sakinlerinin çocuklarını yoldan geçen araçlara taş atmaktan engellememeleri durumunda belde çevresini dikenli tellerle örme tehdidi içeren duyurular astı.

Kaynakların verdiği bilgiye göre hâlâ beldede kalan işgal askerleri Filistinlileri sorgulayıp tehdit etmeye devam ediyor.

İşgale sadece avucuna aldığı taşla karşı koyan Filistinli çocuklar ve gençler yakalandıklarında en ağır cezalarla cezalandırılıyorlar.

fiem

Yorumlar