Sami Ebu Zuhri:"Abbas Uzlaşı Hükümetine Darbe Yaptı"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Hamas'ı uzlaşı hükümetiyle işbirliği yapmamakla suçlayan Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın açıklamalarını yalanladı.  

Görüntülenme: 1437 Tarih: 14 Ağustos 2016 01:03
Sami Ebu Zuhri:

Sami Ebu Zuhri, dün (13 Ağustos Cumartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bildiride, Abbas'ın hükümetin uzlaşıyla kurulduğu ve Hamas'ın hükümetle işbirliği yapmayı reddettiği iddiasının gerçek dışı olduğu belirtildi.

Ebu Zuhri, uzlaşı hükümetine darbe yapanın Abbas olduğunu ve hükümetin yarısını Fetih üyeleriyle değiştirdiğini, bu değişikliğin hükümeti sadece tek bir grubun hükümetine dönüştürdüğünü söyledi.

Mahmud Abbas, 1948'de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren Arap İzleme Komitesi'nden bir heyeti dün Ramallah'ta kabulünde, bütün gücüyle Filistin'deki bölünmüşlük halinin sona ermesi için çalıştığını öne sürdü.

Abbas liderliğindeki Fetih'i temsil eden heyet Doha'daki görüşmelerden çekilmesine ve Abbas'ın kendisi uzlaşı anlaşmasının maddelerini uygulamayı reddetmesine rağmen Abbas, Mısır'ın ve Katar'ın uzlaşıya yönelik çabalarına olumlu yaklaştığını iddia etti.

fiem

Yorumlar