Siyonist Rejim'in Uygulamaları Sonucu Erez Kapısından Geçemeyen Hasta Genç Vefat Etti

El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, işgal güçlerinin Beyt Hanun "Erez" Kapısı'nda sürdürdüğü keyfi uygulamalarını ve ihlallerini kınayarak, kapıdan geçişine izin verilmeyen bir hastanın hayatını kaybettiğini açıkladı.  

Görüntülenme: 1711 Tarih: 16 Ağustos 2016 11:22
Siyonist Rejim'in Uygulamaları Sonucu Erez Kapısından Geçemeyen Hasta Genç Vefat Etti

El-Mizan Merkezi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan 19 yaşındaki Yusuf Yunus Muhammed Yunus isimli kanser hastasını hastaneye giderken gözaltına aldığını ve bir süre gözaltında tutup işkence yaptıktan sonra serbest bıraktığını söyledi.

Gazze Şeridi'ne uygulanan ablukayı ve Gazze halkının en basit insani haklardan dahi mahrum bırakılmasını eleştiren El-Mizan Merkezi, uluslararası toplumdan harekete geçerek ihlallere son vermesini ve savaş suçu işleyen işgalcilerin peşine düşmesini istedi.

Yusuf Yunus'un 14 Nisan 2016'da Beyt Hanun "Erez" Kapısı'ndan geçip Nablus kentindeki En-Necah Üniversitesi Hastanesi'ne giderken Arabe kontrol noktasında gözaltına alındığını bildiren El-Mizan Merkezi, 13 gün gözaltında tutulan hasta gencin fiili ve psikolojik işkencelere maruz kaldığını söyledi.

Filistinli gencin 28 Haziran'da 1948'de işgal edilen topraklardaki Hadassah Ein Kerem Hastanesi'nde muayene olduğunu ve 5 Temmuz'a kadar hastanede kaldıktan sonra Gazze'ye döndüğünü belirten El-Mizan Merkezi, 11 Temmuz'daki randevusu için hastaneye geri dönmek istediğinde işgal güçlerinin Beyt Hanun "Erez" Kapısı'ndan geçmesine hiçbir gerekçe göstermeden izin vermediğini bildirdi.

Filistinli gencin dört gün sonra işgal istihbaratından telefon aldığını ve kendisine ajanlık teklif edildiğini kaydeden El-Mizan Merkezi, işgal istihbaratının teklifini reddeden Yusuf Yunus'un sağlık durumunun kötüleştiğini ve 8 Ağustos'ta vefat ettiğini açıkladı.

fiem

Yorumlar