Sami Ebu Zuhri:''Siyonist Rejim Filistin Halkının İradesini Kıramayacak''

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal güçlerinin şehit evini yıkmak için dün El-Fevvar Mülteci Kampı'na düzenlediği baskını kınadı.  

Görüntülenme: 1304 Tarih: 17 Ağustos 2016 17:54
Sami Ebu Zuhri:''Siyonist Rejim Filistin Halkının İradesini Kıramayacak''

İşgal güçlerinin şehit Muhammed Eş-Şevbeki'nin evini yıkmak amacıyla sabah erken saatlerde El-Fevvar Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın sırasında yaşanan çatışmalarda 25 Filistinli yaralandı.

Hamas sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, kamp sakinlerinin işgal güçlerine gösterdiği direnişe övgüde bulundu.

Hamas Hareketi, civarda yaşayan Filistinlilerden El-Fevvar Mülteci Kampı sakinlerine destek olmalarını isteyerek, işgal güçlerinin bu gibi saldırılarının Filistin halkının iradesini kıramayacağını bildirdi.

Kamp sakini gençlerin işgal güçlerinin şehit Eş-Şevbeki'nin evine ulaşmasını engellemek amacıyla işgal askerleriyle çatıştığı, işgal güçlerine taş ve cam şişe yağdırdığı, gece yarısından sonra başlayan çatışmaların hala devam ettiği ve kamp üzerinde işgal ordusuna ait üç insansız hava aracı ile bir gözetleme balonunun uçtuğu ifade edildi.

fiem 

Yorumlar