İşgalci Siyonist Güçler Batı Yaka ve Kudüs'te Altı Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (18 Ağustos Perşembe) erken saatlerde Batı Yaka'nın çeşitli bölgelerinde ve Kudüs'te gerçekleştirdiği baskınlarda altı Filistinliyi gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1071 Tarih: 18 Ağustos 2016 06:21
İşgalci Siyonist Güçler  Batı Yaka ve Kudüs'te Altı Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal ordusunun konuyla ilgili yayınladığı raporda, işgal güçlerinin dün gece güvenlik güçlerince aranan beş kişiyi gözaltına aldığı öne sürüldü.

Raporda, Cenin'in doğusundaki Caba' beldesinden bir gencin, Nablus'un güneyindeki Havara beldesinden bir gencin, Nablus kentinden iki kişinin ve El-Halil'in doğusundaki Beni Naim beldesinden bir kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin ayrıca Selfit'in kuzeyindeki Kefel Haris beldesine baskın düzenlediği ve bir kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Yerel kaynaklar, işgal ordusuna ait askeri araçların beldeye gece yarısından sonra saat 02.30 civarında girdiğini, işgal askerlerinin Hasan Hüsni Şegur isimli Filistinlinin evine baskın düzenleyerek evde arama yaptığını, daha sonra ev sahibinin 22 yaşındaki oğlu Abdurrahman'ı gözaltına alıp götürdüğünü söyledi.

Kudüs'teki yerel kaynaklar ve medya kaynakları, işgal güçlerinin kent merkezindeki bir parkın önünde kimliği henüz öğrenilemeyen bir genci durdurup üzerini aradığını ve gözaltına aldığını ifade etti.

fiem

Yorumlar