Mısır’da Kaçırılan Gençlerin Aileleri Gazze'de Gösteri Düzenledi

Bir yıl önce Rafah Kapısı'ndan çıktıktan hemen sonra Mısır topraklarında kendilerini Kahire'ye götüren otobüsten kaçırılan Filistinli dört gencin annelerinin, çocuklarının ve eşlerinin gözyaşları dinmek bilmiyor.  

Görüntülenme: 1632 Tarih: 19 Ağustos 2016 09:27
Mısır’da Kaçırılan Gençlerin Aileleri Gazze'de Gösteri Düzenledi

Filistinli dört genç; Abdullah Ebu'l-Cubeyn, Abdu'd-Dayim Ebu Lebde, Yasir Zenun ve Hüseyin Ez-Zubde, Rafah Kapısı'ndan çıktıktan sonra bindikleri otobüs Mısır güvenlik güçleri tarafından sıkı bir şekilde korunuyor olmasına rağmen durdurulmuş ve kimliği belirsiz kişilerce kaçırılmıştı.

Kaçırılan gençlerin aileleri Ramazan'ı ve bayramı kutlayamadıklarını, doğum veya evlilik yıldönümlerinde sevinemediklerini, bir yıl boyunca her günlerinin hüzünle geçtiğini ve kaçırılan gençlerden en ufak bir haber dahi alamadıklarını ifade etti.

Aileler, bugün (18 Ağustos Perşembe) Gazze'deki Kızılhaç binası önünde gösteri yaparak, tüm dünyaya çağrıda bulundu ve yakınlarının akıbetinin açıklanmasını istedi.

Aileler adına konuşan Muhammed Ebu Lebde, gençlerin Mısır güvenlik güçlerinin kontrolündeki otobüsle Rafah Kapısı'ndan Kahire Havaalanı'na giderken kaçırıldıklarını söyledi.

Olayın Rafah Kapısı'na 500 metre mesafede ve Mısır askerlerinden başka hiç kimsenin sokağa çıkma izni olmadığı bir saatte gerçekleştirildiğine dikkat çeken Ebu Lebde, Mısır tarafının aldırışsızlığının da birçok soru işaretine yol açtığını ifade etti.

fiem

Yorumlar