Kassam Tugayları “Ölümcül Pusu” Adlı Belgeseli Yayınladı(VİDEO)

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin El-Kassam Tugayları “Ölümcül Pusu” ismiyle yeni bir savaş belgeseli yayınladı.  

Görüntülenme: 2368 Tarih: 19 Ağustos 2016 21:33
Kassam Tugayları “Ölümcül Pusu” Adlı Belgeseli Yayınladı(VİDEO)

“Ölümcül Pusu” belgeselinde Kassam Tugayları’nın 2014 yılında yaşanan Yenilmiş Ekin savaşında mücahitlerin düşmana karşı kurduğu sağlam pusularla, buralarda gösterilen ve daha önce yayınlanmayan destanlar yer alıyor.

Yayınlanan görüntülerde Kassam mücahitlerinin önce işgal güçlerine ait zırhlı araçlarla tankları gözetledikleri, daha sonra yollarına mayın döşedikleri görülüyor. Bunun yanında tünel çalışmalarıyla, düşmana karşı füze atışları da yer alıyor.

En dikkat çekici görüntülerden biri de mücahitlerden birinin düşman tankının içine eliyle patlayıcı atması ve sıfır noktada tankı havaya uçurmasıdır.

Kassam Tugayları’nın verdiği bilgiye göre bu pusuda düşmana ait zırhlı araçlardan biri tamamıyla imha edilirken, biri de kısmen tahrip edildi. Bunun yanında işgalcinin en sağlam tanklarından Merkava tipi iki tank ve bir asker nakil aracı imha edildi.

Belgeselde haritalar, hazırlanan tünellerin üç boyutlu görüntüleri ve düşman güçlerinin nasıl gözetlendiklerine dair sahneler de yer alıyor.

Belgeselde konuşan bir mücahit arkadaşlarıyla birlikte tünellerden birinde 9 gün boyunca düşman tanklarını gözetlediklerini ve tankların gelişini dokuzuncu günün sonunda ilgili birime aktardıklarını söylüyor.
 
 

FİEM

Yorumlar