Siyonist İşgal Güçleri Batı Yaka’daki Barışçıl Gösterilere Gaz Bombalarıyla Saldırdı

Filistin halkının kendi hakkını duyurmasını, seslendirmesini ve sahiplenmesini istemeyen işgal güçlerinin Batı Yaka’nın birçok noktasında yapılan haftalık barışçıl gösteri ve yürüyüşlere gaz bombalarıyla saldırması sonucu onlarca kişinin gazlardan etkilendiği belirtildi.  

Görüntülenme: 1033 Tarih: 19 Ağustos 2016 23:03
Siyonist İşgal Güçleri Batı Yaka’daki Barışçıl Gösterilere Gaz Bombalarıyla Saldırdı

Ramallah’ın batısında yer alan Na’lin ve kuzeyinde yer alan Nebi Salih köylerinde yapılan ve yabancı aktivistlerin de iştirak ettiği gösterilere göz yaşartıcı bombalarla saldıran işgal güçleri birçok kişinin boğulma tehlikesi geçirmesine neden oldular.

Diğer taraftan, El-Halil şehrinin güneyinde yer alan El-Fevvar Mülteci Kampının girişinde işgal güçleri Filistinli vatandaşlara sıkıntılı saatler yaşattılar.

Girişte barikat kuran işgal güçlerinin hakaret ve tahrikler eşliğinde araçları durdurup aramalar yapmaları nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştuğu belirtildi.

Filistin halkına sıkıntı vermeyi politika haline getiren işgal güçleri kurdukları kontrol noktalarında Filistinlileri aramakta, kimlik kontrolü yapmakta, buralarda istediklerini tutuklamakta ve infaz etmektedirler.

fiem

Yorumlar