Siyonist Güçler Ya’bud Beldesinde Birçok Eve Baskın Yaptı

Filistin halkına nefes aldırmayan işgal güçleri, Batı Yaka’nın Nablus şehrine bağlı Ya’bud beldesini kuşatıp gasp ettiği evi karakola çevirdi.  

Görüntülenme: 900 Tarih: 20 Ağustos 2016 06:14
Siyonist Güçler Ya’bud Beldesinde Birçok Eve Baskın Yaptı

Dün geçe geç saatlerde beldeye çok sayıda askerle giren işgal güçleri, ana caddeleri tutup askeri barikatlar kurdu. Filistinli vatandaşları ve araçları durdurup kimlik kontrolü yapan işgal güçleri, zorla girdikleri bir evde halka saldırdıktan sonra evi karakola çevirdi.

 Görgü şahitleriyle yerel kaynaklar beldeye gelen işgal güçlerinin Muekkid Mahmud Atatira’nın evini basıp ev sakinlerini bir odaya hapsettikten sonra evi karakola çevirdiklerini belirterek, Yahudi yerleşkesine yakın olan belde sakinlerinin Siyonist yerleşimcilere taş atmalarını engellemek ve onları sindirmek için bu tür operasyonları yaptığını ifade etti.

Daha önce de beldeyi birkaç hafta kuşatan işgal güçleri beldede gerginlik yaratmıştı.

Diğer taraftan bir grup işgal gücü bu sabah erken saatlerde Nablus şehrinin değişik noktalarına baskın düzenleyip arama yaptığı belirtildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin bugün sabah erken saatlerde Nablus’un Halk Konutları semtine girip birkaç iş yerini aradığını söyledi.

Nablus'taki baskınlarda gözaltıların olmadığı belirtildi.

fiem

Yorumlar