Gazze Kuşatmasını Kırmak İçin Yeni Bir Girişim Başladı

Gazze Kuşatmasını Kırma ve Yeniden İmarı Başlatma Girişimi Heyeti Gazze kuşatmasını kırmak için uluslararası girişim başlattıklarını duyurdu.  

Görüntülenme: 1381 Tarih: 20 Ağustos 2016 23:02
Gazze Kuşatmasını Kırmak İçin Yeni Bir Girişim Başladı

Heyet adına Gazze limanında basın açıklaması yapan Muna Sekik, “Kuşatmayı Kırmak İçin El Ele adıyla başlatılan girişim Arap ülkeleriyle başka ülkelerde yapılacak faaliyetlerle eş zamanlı olarak başlayacak. Gazze limanında büyük bir faaliyetin yanında Rafah sınır kapısında da eylem yapılacak. Süreç içerisinde işgalcinin hukuksuzları ile ilgili uluslararası hukuk endeksli bir açıklama da yayınlanacak” dedi .

Sekik, faaliyetlerin bugün (20 Ağustos Cumartesi) başlayacağını söyledi ve yaptığı açıklamanın devamında “Gazze, insan hakları ve uluslararası hukuk şarkısını söyleyen Birleşmiş Milletler ile Ban Ki-mun’un yaptığı hesabın neresinde? Sizin öncelikle işgalciyi cezalandırmanız ve Filistin halkına yönelik zulmünü durdurmanız gerekir. Kuşatmanın böyle devam etmesi ve kapıların kapalı tutulması kabul edilemez. Bunun neticesinde işsizlik oranı bir hayli artarken, 280 bin kişi işsiz kaldı. Kapıların kapalı oluşundan dolayı uluslararası yardımlar da azaldı” ifadesini kullandı.

Mısır’dan Gazze’deki insani durumu göz önünde bulundurarak Rafah kapısını sürekli açmasını isteyen Sekik, İslam İşbirliği Teşkilatı ve dönem başkanı Recep Tayyib Erdoğan’dan Gazze kuşatmasını örgütün çalışma takviminin başına almasını talep etti.

Bir hafta sürecek faaliyetlerin Lübnan, Tunus, Fas, Türkiye, Sudan, Cezayir, Ürdün, Bahreyn, Yemen, Endonezya, Malezya, Filistin, Mısır ve birçok Avrupa ülkesinde de yapılması planlanıyor.

fiem

Yorumlar