Katil İsrail'in Gazze Saldırısı Yeni Bir Savaş'ın Habercisi Mi?

Siyonist siyasiler arasında aşırı görüşleriyle bilinen Avigdor Lieberman’ın Mayıs ayında ani bir kararla savaş bakanlığına getirilmesi Siyonist rejimin 2016 yaz döneminde Gazze’ye yönelik bir savaş hazırlığı içinde olabileceği şeklinde yorumlanmıştı. 

Görüntülenme: 1874 Tarih: 22 Ağustos 2016 11:08
Katil İsrail'in Gazze Saldırısı Yeni Bir Savaş'ın Habercisi Mi?

Siyonist rejim savaş uçakları dün gece Gazze’ye 24 saat içerisinde ikinci bir saldırı dalgası düzenledi ve çok sayıda hedefi bombaladı.

Siyonist basında söz konusu saldırı dalgasının sebebi olarak gün içerisinde Gazze’den Siyonistlerin işgali altındaki Filistin topraklarına ateşlenen füzeler gösterildi. Siyonist basında bu füzelerin hangi grup tarafından fırlatıldığına ilişkin çelişkili iddialar yer aldı.

Bir yandan Gazze’de IŞİD’e bağlı olarak gizli faaliyet yürüten küçük gruplardan birinin bu saldırıdan sorumlu olduğu belirtilirken bir yandan da Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin (FHKC) askeri kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları’nın sorumluluk üstlendiği iddia edildi.

Siyonist basında FHKC’nin askeri kanat sözcüsünün yerel medyaya yaptığı açıklama ile saldırıyı üstlendiği iddia edildi.

FHKC askeri kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları, önceki gün Siyonistlerin esareti altında haksız yere tutuklu bulunan ve uzun süredir açlık grevinde olan Bilal Kayed’e destek mahiyetinde yaptığı açıklamalar ile gündeme gelmişti. Aynı gün içerisinde Hamas’ın askeri kanat sözcüsü Ebu Ubeyde de Kassam Tugayları’nın elinde bulunan Siyonist esirlere, Siyonist rejimin Filistinli esirlere yaptığı muamelenin misliyle muamele edildiğini ifade etmiş ve bütün Filistinli esirler özgürleşene kadar direnişin tüm boyutlarının meşru bir seçim olacağını ilan etmişti.

Ebu Ali Mustafa Tugayları, Siyonist rejime karşı düzenlenen füze saldırılarını üstlenmedi fakat Siyonist basında çıkan iddiaların sorulması üzerine bu iddiayı ne yalanladı ne de kabul etti. Ebu Ali Mustafa Tugayları sözcüsü direnişin Filistin halkı açısından meşru bir yol olduğu gerçeğini yinelemekle yetindi.

Öte yandan Siyonist siyasiler arasında aşırı görüşleriyle bilinen Avigdor Lieberman’ın Mayıs ayında ani bir kararla savaş bakanlığına getirilmesi Siyonist rejimin 2016 yaz döneminde Gazze’ye yönelik bir savaş hazırlığı içinde olabileceği şeklinde yorumlanmıştı.

Siyonist rejimin Pazar günü öğleden sonra iki ayrı noktaya düzenlediği sözde misilleme saldırılarından sonra gece saatlerinde yoğun bir şekilde Gazze’yi bombalaması, bölgesel gelişmeler açısından da yeni bir savaşın ayak sesi olarak tanımlanıyor.

Filistin’deki direniş gruplarının Siyonistlerin bu saldırganlığı karşısında nasıl bir tavır takınacağı henüz kesinleşmedi. Fakat Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından gece saatlerinde yapılan ilk resmi açıklamada Siyonist işgal güçlerinin, baskı ve zorbalıkla Filistin halkı üzerinde yeni bir denge ve denklem kurgulamayı hedeflediği fakat direnişe gönül vermiş olan Filistin halkının iradesinin hiçbir baskı unsuru ile kırılamayacağı ve direnişin bu planlara asla geçit vermeyeceği ifade edildi.

Öte yandan Siderot yerleşim bölgesinde düzenlenen yazlık festivale katılan yüzlerce Siyonist yerleşimcinin, Siderot'u Gazze'den gelecek olası bir karşılık korkusuyla terk ettiği belirtildi.

İSLAMİANALİZ

Yorumlar