Siyonist Uzmandan Küstahça Açıklamalar(VİDEO)

Herrera bu anlaşmayla beraber sınırdan gelecek saldırılara karşı Türkiye'nin İsrail'le işbirliği yapabileceğini ve iki devletin de İran gibi ortak bir "düşmanı" olduğunu iddia etti.  

Görüntülenme: 1398 Tarih: 22 Ağustos 2016 00:05
Siyonist Uzmandan Küstahça Açıklamalar(VİDEO)

Siyonist basında Türkiye ile anlaşmaya ilişkin yankılar sürüyor. "İslam uzmanı" olarak tanıtılan İsrailli araştırmacı-yazar Dr. Ephraim Herrera, İsrail'in ulusal kanal 7 haber televizyonu Arutz Sheva'ya açıklamalarda bulundu. Herrera, Türkiye ve İsrail'in birçok ortak çıkarı bulunduğunu ancak İsrail'in uyanık olması gerektiğini ifade etti. Herrera, Türkiye ile anlaşmanın İsrail'e faydası olduğunu da belirtirken, Erdoğan'ın FETÖ lideri Gülen'e karşı oluşunu "Ilımlı İslam'a karşı savaş" olarak nitelendirdi.
 
Cumartesi günü Gaziantep'te gerçekleşen ve 51 kişinin ölümüne sebep olan saldırının büyük ihtimalle IŞİD'in işi olduğunu belirten Herrera, "Hedefte Kürt siviller vardı, şu günlerde Kürt askerler ve IŞİD arasında Suriye'de süren bir savaş var. Bu durum, IŞİD için Türkiye'de veya Kürtlerin yaşadığı başka bir bölgede saldırı gerçekleştirmenin 'adil' olarak görüldüğü anlamına geliyor." ifadelerini kullandı.
 
IŞİD'in stratejisinin insanları ve sivilleri şiddetli saldırılarla korkutmak olduğunu belirten Herrera, IŞİD'in bu savaşı kazanacağından emin olduğunu da ifade etti.
 
Herrera Türkiye hükümeti ve İsrail arasındaki anlaşmaya da değindi ve "Türkiye'nin İsrail'le ilişkilerini yenilemekte birçok çıkarı var" dedi.
 
Bu çıkarların; Türkiye'nin "ılımlı devlet" olarak görülme arzusuna sağlanacak katkı olduğunu belirten Herrera, Türkiye'nin bir diğer çıkarının ise ihtiyaç duyduğu doğalgaz ve enerji konusu olduğunu belirtti.
 
Herrera bu anlaşmayla beraber sınırdan gelecek saldırılara karşı Türkiye'nin İsrail'le işbirliği yapabileceğini ve iki devletin de İran gibi ortak bir "düşmanı" olduğunu söyledi. 
 
İsrail'in de bu anlaşmadan çıkarları olduğunun altını çizen Herrera, "ancak biz uyanık olmalıyız" ifadelerini kullandı. 
 
"Erdoğan, Müslüman Kardeşleri, hatta Kardavi gibi en radikal isimleri her zaman destekledi" diyen Herrera, "Erdoğan'ın düşmanı olan Gülen gerçek ılımlı İslam'ın lideri, yani Erdoğan ılımlı İslam'la savaşıyor" diye konuştu. 
 
Siyonist rejim başbakanı Benyamin Netanyahu'nun; bu anlaşmayla, uzmanlar tarafından imkansız olarak görülen bir şeyi gerçekleştirdiğini vurgulayan Herrera, Türkiye ve Mısır'ın da düşman olduğunu söyledi ve Türkiye'nin Sisi'ye karşı Mursi'yi desteklediği ifade ederek buna rağmen İsrail'in Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkileri düzeltmeye çalıştığını söyledi.

 

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar