Hareketin El-Halil bölgesini kapsayan toplantısında Fetih liderlerinden Abbas Zeki ve Mahmud El-Alul'a hareket üyelerinin ve güvenlik birimleri komutanlarının ağır hakaretlerde bulundukları ve bunun üzerine Zeki ve El-Alul'un toplantıyı terk ettiği bildirildi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin toplantıya katılanlardan edindiği bilgiye göre, El-Halil kentinde düzenlenen toplantıda belediye seçimleri öncesi son gelişmeler ele alındı.
Gergin geçen toplantıda Koruyucu Güvenlik ve Genel İstihbarat birimi subaylarının Abbas Zeki ve Mahmud El-Alul'a hakaret ettikleri, Zeki ve El-Alul'un toplantıyı sabote etmek amacıyla söz konusu kişileri Cibril Er-Recub ve Tevfik Et-Tayravi'nin kışkırttığını söyledikleri belirtildi.
Toplantının başında Abbas Zeki'nin Hamas'a karşı yeni bir savaş vereceklerini öne sürerek Fetih üyelerinden belediye seçimlerinde sıkı çalışmalarını ve harekete bağlılıklarını aşiret bağından önde tutmalarını istediği ifade edildi.
Halhul beldesindeki Koruyucu Güvenlik Müdür Yardımcısı İmad Macid Amr'ın Zeki'nin sözünü keserek, "Bizden çıkarcı insanlara oy vermemizi istiyorsunuz. Bizi insanların gözünde iğrenç bir birime dönüştürdünüz" dediği bildirildi.
Bu arada subaylar Gassan Ebu İsnine ve Eymen El-Kavasimi'nin söze karışarak Amr'ı destekledikleri ve Zeki'ye "Siz insanları sadece seçim zamanı hatırlıyorsunuz" dedikleri kaydedildi.
fiem
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
