Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan Siyonist Rejim'in Gazze Saldırısına Kınama

Dışişleri Bakanlığı, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Filistinli sivillere yönelik aşırı güç kullandığı saldırılarını şiddetle kınayarak, gerekçesi ne olursa olsun masum sivillerin hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1177 Tarih: 22 Ağustos 2016 02:58
Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan Siyonist Rejim'in Gazze Saldırısına Kınama

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İsrail askeri güçlerinin Gazze’den İsrail’e atılan bir rokete karşılık vermek gerekçesiyle Gazze’deki çok sayıda noktaya saldırılarda bulunduğu öğrenilmiştir. Söz konusu orantısız saldırıları şiddetle kınıyoruz. Filistinli masum sivillerin yaralanmasına sebebiyet veren bu saldırılar hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın kabul edilemez."

İşgal rejiminin saldırgan tutumunun sükûnetin muhafazası gayretlerini sekteye uğratmasının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanlığı, "Ülkemizin İsrail’le ilişkilerinin normalleşmesi, Filistin halkını hedef alan böyle saldırılar karşısında sessiz kalacağımız anlamına gelmemektedir. Aksine, İsrail’in uluslararası hukuka ve her şeyden önce vicdanlara aykırı eylemlerinin karşısında Filistin Davası'nın takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Gazze Şeridi'nden Sderot Yahudi Yerleşkesi'ne füze atıldığını iddia eden işgal ordusu dün gece Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun ve Beyt Lahya beldelerine yaklaşık 60 hava saldırısı gerçekleştirirken, sınırda konuşlanan işgal topçusu da sınıra yakın bölgeleri bombaladı.

fiem

Yorumlar