Filistinli Aktivistler Esir Bilal Kayed'le Dayanışma Amacıyla Kızılhaç'ın Merkezini Kapattı

Onlarca Filistinli aktivist bugün (24 Ağustos Çarşamba), Filistinli esirlerin açlık greviyle sürdürdükleri direnişe duyarsız kalması sebebiyle Kızılhaç'ın Batı Yaka'nın orta bölgelerinde yer alan El-Bire'deki merkezini kapattı. 

Görüntülenme: 1275 Tarih: 24 Ağustos 2016 23:57
Filistinli Aktivistler Esir Bilal Kayed'le Dayanışma Amacıyla Kızılhaç'ın Merkezini Kapattı

Filistinli aktivistlerin bu eylemlerini özel anlamda da iki aydan fazla süredir açlık grevini sürdüren Filistinli esir Bilal Kayed'in açlık grevi eylemine destek amacıyla yaptıkları ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aldığı haberlere göre 50 kadar aktivist bugün sabah Kızılhaç binasının önünde toplanarak girişi kapattı ve çalışanların içeri girmelerini engellediler. Burada geçtiğimiz Haziran ayı ortalarında açlık grevine başlayan Bilal Kayed'in özgürlüğüne kavuşturulması için uluslararası kuruluşların harekete geçmesini isteyen pankartlar açtılar.

Gösteriye katılanlar aynı zamanda uluslararası kuruluşların işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin davaları karşısında uluslararası kuruluşların sessiz ve duyarsız kalmasına tepki gösteren sloganlar attılar.

Eyleme katılanlardan Samud Seadat da yaptığı açıklamada Kızılhaç'ın uluslararası bir kuruluş olarak Filistinli esirler davasında çok duyarsız hareket ettiğine dikkat çekti.

fiem

Yorumlar