Hamas Aday Listelerini Açıklamaya Başladı

Hamas'a yakın duran Ulusal Yetenekler Grubu, Gazze'nin güneyindeki Rafah bölgesinin belediye meclisi için belirlediği aday listesini açıkladı. Adaylar aynı zamanda bugün (24 Ağustos Çarşamba) düzenlenen halka açık bir toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.  

Görüntülenme: 1610 Tarih: 24 Ağustos 2016 16:48
Hamas Aday Listelerini Açıklamaya Başladı

Listenin başında şu an Rafah'ın belediye başkan yardımcılığını yürüten Yusuf Mansur Kışta yer alıyor. Kışta yirmi yıl kadar Avrupa'da ve muhtelif Arap ülkelerinde yaşamış, dolayısıyla birçok ülkeyi ve oralardaki belediyelerin uygulamalarını yakından tanıyan birisi.

Yusuf Mansur Kışta adayların tanıtımı toplantısında yaptığı konuşmada listenin hazırlanmasında özellikle liyakat ve yeteneğin önemsendiğini, adayların tümünün mühendislik, hukuk, tıp ve iletişim alanında doktora yapmış kişiler olduklarını vurguladı. Kışta adaylar arasında yıllarca vatandaşlara hizmet etmiş kişiler bulunduğunu, gençlerin heyecanıyla yaşlıların tecrübelerini bir araya getiren bir liste oluşturulmasına özellikle dikkat edildiğini dile getirdi.

Kışta konuşmasında belediyeyle ilgili hedefleri hakkında da bilgi verdi ve bunların başında da vatandaşa daha hızlı hizmet verebilmek için elektronik teknolojiyi geliştirme hedefinin yer aldığını ifade etti.

Hamas daha önce yaptığı açıklamada da belediye seçimleri için adaylarını belirlerken liyakat ve ehliyete öncelik vereceğini ve bu amaçla diğer gruplarla işbirliği yapacağını duyurmuştu.

fiem

Yorumlar