Sebastiye ve Hivara Beldelerinde Çatışmalar Yaşandı

Filistin'in Batı Yaka bölgesindeki Nablus'un kuzeyinde yer alan Sebastiye ve güneyinde yer alan Hivara beldeleri dün (24 Ağustos Çarşamba) gece yarısından sonra işgalci askerlerin baskınlar düzenlemeleri sebebiyle bütün gece boyunca çatışmalara sahne oldu.  

Görüntülenme: 993 Tarih: 25 Ağustos 2016 19:41
Sebastiye ve Hivara Beldelerinde Çatışmalar Yaşandı

Olaylarda her iki beldenin de bütün giriş noktalarını kontrol altına alan işgalci güçler sadece insanlara saldırmakla yetinmeyip ağaçlara da saldırdı ve bazı zeytin ağaçlarını keserek ya da sökerek tahrip ettiler.

Görgü şahitlerinin verdiği bilgilere göre işgalci askerler Sebastiye ve Hivara beldelerine gece yarısından sonra ani bir şekilde baskınlar düzenlediler. Gençlerin saldırganlara karşı durması üzerine gece boyunca iki saatten fazla süren çatışmalar yaşandı. Sebastiye'deki çatışmalar işgalcilerin, ilk baskını düzenledikleri ve çatışmaların merkezi durumundaki Direkler Meydanı'nda bir direğe asılı olan Filistin bayrağını indirmelerinden sonra durdu.

Olaylara şahit olanlar işgal güçlerinin gece yarısına doğru Direkler Meydanı'na sekiz askerî devriye sevk ettiklerine dikkat çektiler. İşgal güçlerinin saldırı esnasında aynı zamanda çok miktarda göz yaşartıcı gaz sıktıkları ve birçok bomba attıkları ifade edildi.

fiem

Yorumlar