Nablus'taki Karışıklık Aday Listelerinin Çekilmesine Neden Oldu

Filistin'in Batı Yaka bölgesinde bulunan Nablus'ta son günlerde yaşanan olaylar ve meydana gelen güvenlik boşluğu sebebiyle tüm gruplar, kurumlar ve müstakil şahıslar bugün (25 Ağustos Perşembe) listelerini ve seçim kuruluna müracaatlarını yapmış olanların bu müracaatlarını geri çekerek adaylıklarını dondurma kararı aldı.  

Görüntülenme: 1416 Tarih: 25 Ağustos 2016 07:26
Nablus'taki Karışıklık Aday Listelerinin Çekilmesine Neden Oldu

Bu kararın ticaret odası merkezinde yapılan ortak toplantıdan sonra alındığı haber verildi. Buna göre seçim kuruluna şimdiye kadar verilmiş aday listeleri geri çekilecek ve yeni bir aday müracaatı yapılmayacak. Grupların oluşturduğu Gruplar Ortak Komitesi yetkilisi Nasr Ebu Ceyş'in yaptığı açıklamaya göre böyle bir kararın şehirdeki toplumsal, geleneksel ve ulusal dokunun korunması amacıyla verildiğine dikkat çekildi.

Yapılan açıklamada böyle bir karar verilmesine, Nablus'taki gergin durum özellikle de Ahmed Halave isimli vatandaşın polis tarafından şiddetle dövülerek öldürülmesi yüzünden bu gerginliğin daha da artması nedeniyle bu şehirde seçimlerin bir süre ertelenmesi çağrısına hükümet tarafından olumsuz cevap verilmesi yüzünden alındığı ifade edildi.

Nablus'ta şimdiye kadar seçim kuruluna verilmiş bir tek liste olduğu onun da üniversitede doçent olan Muhammed Duveykat'ın liderliğindeki Bağımsız Gençlik listesi olduğu, diğer adayların müracaatlarını henüz yapmadıkları ancak onların da müracaatlarını bekletme kararı aldıkları ifade edildi.

fiem

Yorumlar