Haaretz Gazetesi Siyonist israil'i Yalanladı

Siyonistlerin günlük gazetelerinden olan Haaretz, Hamas'ın Gazze'de faaliyet yürüten uluslararası kurumları istismar ettiği konusunda İsrail'in ortaya attığı iddialara Batı'nın şüpheyle yaklaştığını açıkladı.  

Görüntülenme: 1564 Tarih: 25 Ağustos 2016 16:51
Haaretz  Gazetesi Siyonist israil'i Yalanladı

Gazetenin internet haber sitesinde bugün (25 Ağustos Perşembe) yayınlanan bir haberde Avustralya, İngiltere ve ABD gibi ülkelerin, İsrail'in kendilerine Hamas'ın Gazze'de faaliyet yürüten uluslararası kuruluşları istismar ettiği ve onların yardım için getirdiği mal varlıklarını kendi hesabına geçirdiği konusundaki iddialarını ispat edecek delil sunamadığını dile getirdiklerine dikkat çekti.

Gazetenin haberinde İsrail'in Gazze'ye gönderilen insanî yardımların istismar edildiğine dair bir delil sunamamasından dolayı zikredilen devletlerin İsrail'deki büyükelçilerinin tepkilerini dile getirdikleri ifade edildi. Haberde milyonlarca doları Hamas hesabına geçirdiği iddiasıyla tutuklanan World Vision Müdürü Muhammed Halebi'nin davasıyla ilgili olarak da hiçbir delil sunulamamasından şikâyetçi oldukları vurgulandı.

Gazetenin haberinde Batılı diplomatların İsrail'in sırf anti propaganda yürütmek amacıyla bu iddiaları ortaya attığına, iddiaların gerçekle hiçbir ilgisinin bulunmadığına inandıkları dile getirildi.

İşgal yönetimi Muhammed Halebi'nin söz konusu kurumun bütçesinden beş yıl boyunca yılda ortalama 7,2 milyon doları Hamas hesabına aktardığını, bunun da söz konusu kurumun Gazze şubesinin bütçesinin %60'ına tekabül ettiğini ileri sürmüştü.

World Vision'un Almanya'daki sözcüsü Silvia Holton geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı açıklamada kurumun son on yılda Gazze'de yaptığı harcamaların toplamda 22,5 milyon dolar olduğunu dolayısıyla İsrail'in iddialarının gerçekle hiçbir ilgisinin olmadığını dile getirmişti.

fiem

Yorumlar