Filistin’in Tecvid Âlimi Kari Şeyh Muhammed Said Mulhis Vefat Etti

Filistin içinde ve Arap dünyasında Kur’an tilaveti ve tecvid eğitim öğretimi alanında yaptığı çalışmalarıyla bilinen Filistinli âlim ve kari Şeyh Muhammed Said Mulhis bugün (26 Ağustos Cuma) öğleden sonra Ramallah şehrinde vefat etti.  

Görüntülenme: 1812 Tarih: 26 Ağustos 2016 23:05
Filistin’in Tecvid Âlimi Kari Şeyh Muhammed Said Mulhis Vefat Etti

Konuyla ilgili açıklama yapan şeyhin oğlu Usame, Cuma namazından birkaç saat önce vefat eden babası Şeyh Mulhis’in Elhac Nemir Et-Temimi Camiinde kılınacak cenaze namazından sonra Doğu Mezarlığında defnedileceğini söyledi.

Tecvid ve kıraat ilminde otorite kabul edilen Şeyh Mulhis’in hazırladığı ve yüzlerce baskı yapan tecvid kitabı lise ve üniversitelerde ders kitabı olarak okutulmaktadır. Filistin’de Şeyh Mulhis “Tecvid İlminin Şeyhi” olarak bilinmektedir.

Beş çocuk babası olan Şeyh Mulhis ilerleyen yaşına rağmen vefat edeceği güne kadar namazlarını ayakta kılıyor, bütün bedeni gibi boğaz ve ses telleri de zayıfladığı halde Kur’an’ı tecvitli okumayı sürdürüyordu.

Vefat etmeden birkaç hafta önce Nablus’taki kuruluşlar tarafından çalışma alanındaki en iyi şahsiyet olarak görülmüş ve ödüllendirilmişti.

fiem

Yorumlar