Siyonist Askerler Batı Yaka'daki Gösterilere Sert Müdahale Etti

Batı Yaka halkının ırkçı ayırım duvarı ve Yahudi yerleşkeleri inşa edilmesine karşı yaptığı haftalık barışçıl gösterilere sert müdahale eden işgal güçleri aralarında yabancı aktivistlerin de olduğu onlarca kişinin etkilenmesine neden oldular.  

Görüntülenme: 1306 Tarih: 26 Ağustos 2016 19:01
Siyonist Askerler Batı Yaka'daki Gösterilere Sert Müdahale Etti

Na’lin köyündeki Duvara ve Yerleşkelere Karşı Halk Komitesi üyesi Muhammed Umayra yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin bugün (26 Ağustos Cuma) Ramallah ve El-Bire şehirlerinin batısında yapılan haftalık gösterilere zehirli ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla saldırması sonucu onlarca kişinin yaralandığını söyledi.

Muhammed Umayra yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin füze diye adlandırdığı ve uzun menzile de atılabilen gaz bombası türünü kullanması sonucu yaralı sayısının arttığını ifade etti.

Irkçı ayrım duvarı dibinde Cuma namazını kılan gençlere imamlık yapan Şeyh Murad Umayra, esir Bilal Kayed’in ve diğer esirlerin direnişine değinerek Filistin halkının direniş ruhunu anlattı.

Belin köyünde Mescidi Aksa’nın yakılışının 47’inci yıldönümü ve Mescidi Aksa’ya destek için yapılan gösteriye müdahale eden işgal güçleri birçok kişinin boğulma tehlikesi geçirmesine neden oldular.

İşgal rejiminin Kudüs ve kutsal mekânlara saldırılarını kınayan köy halkı ırkçı duvara yürümek isterken, yolda pusu kurmuş olan askerlerin engellemesiyle karşılaştılar. Zor ve güç kullanan işgal güçleri göstericilerin duvara ulaşmalarını engellediler.

Bugün Cuma namazından sonra Gazze sınırında toplanan Filistinli gençlere gerçek mermi, göz yaşartıcı bomba ve plastik mermilerle saldıran işgal güçlerinin bir kişiyi yaraladıkları belirtildi.

Hastane kaynakları bugün işgal güçlerinin ateşiyle yaralanan gencin hastaneye kaldırıldığını ifade ettiler.

fiem

Yorumlar