Siyonist Askerler Futbol Maçı Oynanırken Stadyuma Saldırdı

İşgal güçlerinin Er-Ram beldesine dün akşam (27 Ağustos Cumartesi) yaptığı müdahale sırasında attığı göz yaşartıcı bombalardan ve ses bombalarından çıkan yoğun gazı soluyan onlarca kişinin boğulma tehlikesi geçirdiği ifade edildi.  

Görüntülenme: 969 Tarih: 28 Ağustos 2016 03:09
Siyonist Askerler Futbol Maçı Oynanırken Stadyuma Saldırdı

Kudüs'e bağlı Katna köyünde ise bir işgal askerinin Filistinlilerin attığı taşla yaralandığı belirtildi.

Filistin Kızılayı'ndan kaynaklar, işgal güçlerinin Er-Ram beldesindeki Faysal El-Hüseyni Stadyumu yönüne attığı ses bombaları ve göz yaşartıcı bombalarla yaralanan beş kişiye ilk yardım ekiplerinin müdahale ettiğini söyledi. Görgü tanıkları ise bombalardan çıkan yoğun gazdan onlarca kişinin etkilendiğini bildirdi.

Görgü tanıkları, Ebu Ammar Kupası için Ez-Zahiriyye Gençleri takımıyla Belata Gençleri Merkezi takımı arasında yapılan futbol karşılaşması sırasında işgal güçlerinin stadyuma göz yaşartıcı bomba ve ses bombası attığını, o sırada stadyumda yaklaşık 1200 kişi bulunduğunu açıkladı.

Seyircilerin ve oyuncuların yoğun gazdan etkilenmesi nedeniyle karşılaşmanın on dakika durduğu belirtildi.

Bu arada Filistin Futbol Federasyonu Başkanı Cibril Er-Recub, işgal güçlerinin seyircilere ve oyunculara plastik mermi ve göz yaşartıcı bomba atmasını kınadı.

İşgal güçlerinin saldırganlığını bir kez daha gösterdiğini ve cinayetlerine bir yenisi daha eklendiğini kaydeden Er-Recub, uluslararası çevrelere seslenerek Filistinli sporcuların korunmalarını istedi.

fiem

Yorumlar