Mısır Refah Kapısını Sadece Hacı Adayları İçin Açıyor

Gazze'deki Filistin İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı, Gazze Şeridi dışında mahsur kalan ve evine dönemeyenleri Mısır'a gitmemeleri yönünde uyararak, Rafah Kapısı'nın sadece hacı adaylarının geçişi için açılacağını söyledi.  

Görüntülenme: 1691 Tarih: 28 Ağustos 2016 15:49
Mısır Refah Kapısını Sadece Hacı Adayları İçin Açıyor

Filistin İçişleri Bakanlığı sözcüsü Iyad El-Bezem, Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Rafah Kapısı'nın hacı adaylarının çıkış yapması için Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri üç günlüğüne ve sadece tek yönlü açılacağını bildirdi.

Gazze Şeridi dışında mahsur kalıp Gazze'ye dönmek isteyenlerin kapının açılacağı düşüncesiyle uçak bileti alıp Mısır'a gitmemeleri uyarısında bulunan El-Bezem, dün bazı ailelere yapıldığı gibi Mısır'ın Gazze Şeridi'ne girmek için gelen aileleri geri göndereceğini söyledi.

El-Bezem, Mısır'ın Rafah Kapısı'nı Gazze Şeridi'ne giriş yapmak isteyenler için açmaya karar vermesi halinde Filistin İçişleri Bakanlığı'nın gerekli duyuruyu yapacağını söyledi.

Filistinli yetkili, Gazze Şeridi'ne dönmeyi bekleyen yaklaşık 4 bin Filistinli olduğunu açıklayarak, Rafah Kapısı'nın iki ayı aşkın bir süredir kapalı olduğunu belirtti.

El-Bezem, Kurban Bayramı'nın yaklaştığını ve okulların açıldığını da hatırlatarak söz konusu kişilerin Gazze Şeridi'ne dönmeleri gerektiğini ifade etti.

fiem

Yorumlar