Gasıp İsrail Müslümanların Mezarlığında Bira Festivali Düzenliyor

Kudüs'teki Filistinli yetkililer ve İslami şahsiyetler, işgal rejiminin tarihi Memenullah Mezarlığı arazisi üzerinde 31 Ağustos ve 1 Eylül'de bira festivali düzenleme kararını kınadı.  

Görüntülenme: 1001 Tarih: 30 Ağustos 2016 17:00
Gasıp İsrail Müslümanların Mezarlığında Bira Festivali Düzenliyor

Kudüs'teki Yüksek İslami Heyet Başkanı Şeyh İkrime Sabri, QPress'e yaptığı açıklamada, Memenullah Mezarlığı arazisi üzerinde bira festivali düzenlemenin iki açıdan sakıncalı olduğuna dikkat çekti.

Şeyh İkrime Sabri, Memenullah Mezarlığı ile Kudüs ve 1948'de işgal edilen topraklarda bulunan Müslümanlara ve Hıristiyanlara ait kutsal mekânların korunması çağrısında bulundu.

Öncelikle içkinin İslam'da haram olduğunu hatırlatan Şeyh İkrime Sabri, ikinci sakıncanın festivale mekân olarak mezarlığın seçilmesi olduğunu belirterek, mezarların saygınlığının çiğnendiğini ifade etti.

Ölülerin de İslam dininde ve diğer dinlerde saygınlığının olduğunu kaydeden Şeyh İkrime Sabri, mezarlık arazisi üzerinde düzenlenecek bira festivalinin hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu söyledi.

Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya Destek İçin Yüksek Heyet Başkanı Şeyh Muhammed El-Arif de bira festivali kapsamında konserler de düzenleneceğine dikkat çekerek, festivalin işgalcilerin içindeki kinin ürünü olduğunu belirtti.

Vakıflar İdaresi'ne bağlı Müslüman Mezarlıklarını Koruma Komitesi Başkanı Mustafa Ebu Zehra da mezarlık arazisi üzerinde düzenlenecek bira festivalinin açık bir ihlal olduğunu bildirdi ve festivalin iptal edilmesini istedi.

fiem

Yorumlar