Abbas Yönetimiyle Siyonist İsrail Arasında Müzakereler Yeniden Mi Başlıyor?

Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreteri Emin Makbul, Filistin Yönetimi'yle işgal rejimi arasında müzakerelerin yeniden başlatılması için girişimler olduğunu ve çaba harcandığını söyledi.  

Görüntülenme: 827 Tarih: 30 Ağustos 2016 22:21
Abbas Yönetimiyle Siyonist İsrail Arasında Müzakereler Yeniden Mi Başlıyor?

Makbul, Filistin Enformasyon Merkezi'ne bugün (30 Ağustos Salı) konuyla ilgili verdiği demeçte, söz konusu çabaların Filistin Yönetimi'nin belirlediği şartlar çerçevesinde gerçekleştiğini öne sürdü.

Şartlardan birinin işgal rejiminin serbest bırakmayı taahhüt edip daha sonra vazgeçtiği dördüncü parti esirlerin serbest bırakılması olduğunu ifade eden Makbul, Yahudi yerleşim birimi inşasının durdurulması ve işgal rejiminin uluslararası anlaşmaları ve Birleşmiş Milletler kararlarını kabul etmesinin de diğer şartlar olduğunu söyledi.

Makbul, müzakerelerin yeniden başlatılması girişiminin ardında bazı Arap ve yabancı ülkelerin olduğunu belirtirken söz konusu ülkelerin isimlerini ise açıklamaktan kaçındı.

Son günlerde medyada Rusya'nın Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'yu müzakerelere yeniden ivme kazandırmak amacıyla bir araya getirmeye çalıştığı yönünde haberler yayınlanmıştı.

fiem

Yorumlar