Açlık Grevindeki Filistinli Esirlere Destek Amacıyla Nablus'ta Gösteri Düzenlendi

İşgal zindanlarında tutulan ve idari hapis cezalarını protesto için açlık grevinde olan Filistinli esirlere destek amacıyla bugün (1 Eylül Perşembe) Nablus'ta düzenlenen gösteriye çok sayıda kişi katıldı.  

Görüntülenme: 1039 Tarih: 02 Eylul 2016 11:18
Açlık Grevindeki Filistinli Esirlere Destek Amacıyla Nablus'ta Gösteri Düzenlendi

Gösteriye katılanlar, dünya kamuoyunun harekete geçirilerek her düzeyde esirler davasına destek aranmasını ve işgal rejiminin esirlere yönelik ihlallerine son verilmesini istedi.

Nablus kenti Şehitler Meydanı'nda düzenlenen gösteriye Filistinli grupların ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, esir aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Gösteriye katılanların açlık grevindeki esirlerin posterlerini taşıdıkları ve işgal zindanlarında tutulan esirlere destek sloganları attıkları ifade edildi.

Filistinli Gruplar Koordinasyon Komitesi üyesi Imaduddin İştivi, Esirlere Destek Ulusal Komitesi adına yaptığı konuşmada, açlık grevindeki esirlerin çektikleri acılara rağmen eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını söyledi.

Uluslararası kurum ve kuruluşlar ile insan hakları örgütlerini harekete geçirme çağrısında bulunan İştivi, idari hapis cezasının uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırı olduğunu hatırlattı.

fiem

Yorumlar