Batı Yaka’da Baskınlar Yapan Siyonist İşgal Güçleri 5 Kişiyi Tutukladı

Filistin halkını sindirmek için baskı ve zulmünü sürdüren işgal güçleri dün (1 Eylül Perşembe) gece ve bugün sabah düzenledikleri baskınlarda onlarca evde aramalar yaptılar.  

Görüntülenme: 774 Tarih: 02 Eylul 2016 10:55
Batı Yaka’da Baskınlar Yapan Siyonist İşgal Güçleri 5 Kişiyi Tutukladı

Cenin şehrine bağlı Zebube ve Rummane beldelerinde baskın yapan işgal güçleri biri düğün hazırlığında iki genci tutukladılar.

Filistin Enformasyon Merkezi’ne konuyla ilgili bilgi veren yerel kaynaklar, işgal rejiminin toprakları üzerinde Salim Askeri kışlasını inşa ettiği Zebube beldesine giren işgal güçlerinin Tamir İzzuddin Şaabine (26) ile Ömer Halid Cemal’i (28) tutukladıklarını belirterek, Ömer Halid’in düğün hazırlıkları yaptığını ifade ettiler.

Nablus şehrinin doğusunda yer alan Balata beldesine baskın düzenleyen milis güçler evine baskın yaptıkları bir genci tutukladılar.

Beldedeki temizlik işçileri, yüzü maskeli sivil giyinmiş silahlı bir grubun kendilerini dışarıda topladıklarını belirtirken, eski esirlerden Ömer Atallah İsa ise evine baskın yapan işgal güçlerinin kendisini yatağıyla beraber dışarı attıklarını ve kendisiyle çocuğuna saldırıp darp ettiklerini söyledi.

Evde yaptıkları aramaların ardından daha önce tutuklanan ve bir buçuk yıl zindanda kalan oğlu Ataullah’ı (22) tutukladıklarını belirten Ömer Atallah İsa, baskın sırasında işgal üçlerinin yakın mesafede durduğunu ifade etti.

Kaynaklar, Siyonist çetelerin hızla beldeden ayrılırken çarptıkları Filistinli bir gencin hastaneye kaldırıldığını ve Ataullah’ın dışında bir başka genci de alıp götürdüklerini kaydettiler.

El-Halil ve Kalkiliya’da da baskın ve aramalar yapan işgal güçleri, Filistin’e dönen bir vatandaşı El-Kerame sınır kapısında gözaltına aldılar.

fiem

Yorumlar