Siyonist Örgüt Palmach Lideri'nden Tüyler Ürperten İtiraf

Siyonist işgal rejiminde yayınlanan Maariv gazetesi 1948 yılında meydana gelen ve Safed Katliamı olarak tarihe geçen korkunç katliamla ilgili gizli bilgileri yayınladı.  

Görüntülenme: 1499 Tarih: 03 Eylul 2016 06:33
Siyonist Örgüt Palmach Lideri'nden Tüyler Ürperten İtiraf

1948 yılında Filistin’in Safed şehrine bağlı Ayn Ez-Zeytun köyünde esir alındıktan sonra elleri bağlanan 56 Filistinli toplu şekilde katledildi.

Gazete, Palmach çete liderlerinden halen hayatta olan ve yaşı doksanlara dayanan birinin yetmiş yıllık bir suskunluktan sonra gerçekleri söylemeye hazır olduğunu ifade ettiğini belirtti.

Yetmiş yıldır kendisi ve katliama katılan diğer askerler konuyla ilgili bir açıklama yapmaktan hep kaçınmışlardı.

1948 yılında 11 bin Filistinlinin yaşadığı Safed şehri Siyonistler açısından stratejik öneme sahipti. Burası düşerse çevreyi ele geçirmek kolay olacaktı.

Mayıs 1948 tarihinde şehre yönelik operasyona başlayan Siyonist çetelerin şehri ele geçirmeyi kolaylaştırmak için önce yoldaki Ayn Ez-Zeytun köyünü ele geçirmeleri gerekiyordu.

Şehirden sadece bir km uzaklıktaki köye Çekoslovakya’dan gelen ağır silahlarla saldıran çeteler Filistinlilerin köyü boşaltmalarını sağladılar. Köye girip tutukladıkları 56 erkeğin ellerini bağladıktan sonra Kenan tepesine götürerek katlettiler.

Ayn Ez-Zeytun katliamı Siyonist çetelerin Filistin halkına karşı işledikleri cinayet ve katliamlardan sadece bir tanesidir. Bu çeteler 1948 yılında işgal etmeye başladıkları Filistin’de on binlerce kadın, çocuk, yaşlı ve hastayı katlettiler.

fiem

Yorumlar