Siyonist Güçler İki Genci İbrahim El-Halil Camii'nde Gözaltına Aldı

Batı Yaka'nın El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii kapılarında görevli işgal askerleri bu sabah (4 Eylül Pazar) Filistinli iki genci camiye girecekleri sırada gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 1198 Tarih: 04 Eylul 2016 05:10
Siyonist Güçler İki Genci İbrahim El-Halil Camii'nde Gözaltına Aldı

Gözaltına alınan gençlerden birinin 13, diğerinin ise 17 yaşında olduğu kaydedildi.

İşgal güçleri Filistinli gençlerin yanlarında bıçak taşıdıklarını iddia ederken, işgal medyası da gençlerin El-Halil'in güneybatısındaki Dura kenti sakinlerinden olduklarını ve bıçaklama eylemi gerçekleştirmeyi planladıklarını öne sürdü.

Öte yandan, işgal güçlerinin bu sabah insan hakları alanında faaliyet gösteren B'Tselem örgütü aktivistlerinden Ebu Imad Cabir'e evinin 24 saat daha askeri bölge sayılacağını bildiren askeri emir gönderildiği ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, işgal güçlerinin bu sabah Ebu Imad Cabir'in El-Halil'in güney kesimindeki Cabir Mahallesi'nde bulunan evine baskın düzenlediğini, askeri bölge ilan edilen evde bulundukları için iki oğlunu gözaltına aldığını ve bir süre sonra serbest bıraktığını söyledi.

Muhabirimize konuşan Cabir, işgal güçlerinin kararını reddettiğini ve evinin ikinci katını ne pahasına olursa olsun inşa edeceğini bildirdi.

fiem

Yorumlar