Haaretz Gazetesi UCM Heyetinin İşgal Altındaki Filistin Topraklarını Ziyaret Edeceğini Yazdı

Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden bir heyetin önümüzdeki günlerde işgal altındaki Filistin topraklarını ziyaret etmesinin beklendiği bildirildi.  

Görüntülenme: 1038 Tarih: 04 Eylul 2016 07:52
Haaretz Gazetesi UCM Heyetinin İşgal Altındaki Filistin Topraklarını Ziyaret Edeceğini Yazdı

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz'in bugünkü (4 Eylül Pazar) sayısında yer alan konuyla ilgili haberde, İsrail'in UCM Savcısı Fatou Bensouda'nın temsilcilerine Tel Aviv'i ve Filistin Yönetimi kontrolündeki bölgeleri ziyaret izni vereceği ifade edildi.

Haberde, UCM heyetinin Batı Yaka'yı ve 1948'de işgal edilen Filistin topraklarını ziyaret edeceği, heyetin ziyareti sırasında işgal ordusunun Gazze Şeridi'ne açtığı savaş, Yahudi yerleşimi ve Filistin'in şikâyetiyle ilgili delil toplamayacağı belirtildi.

Gazete, İsrailli üst düzey yetkililerin "Ziyaret bilgilendirme amaçlı" dediklerini ve heyetin basınla görüşmeler gerçekleştireceğini aktardı.

Haberde ifade edildiğine göre işgal rejimi yetkilileri, "İsrail'in gizleyeceği bir şey yok. UCM heyetinin İsrail yargısının ne kadar bağımsız olduğunu görmesinden memnun olur" dedi.

İşgal rejimi yetkilileri, UCM'ye işgal rejimine müdahale etme imkânı ve Filistin'in şikâyetini değerlendirme yetkisi olmadığını izah etmek için ziyaretin bir fırsat olduğunu söyledi.

fiem

Yorumlar