Hamas'tan Fetih lideri Cibril Er-Recub'un Açıklamalarına Kınama

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Hıristiyanlara, İslam dinine ve Filistin halkının değerlerine hakaret eden Fetih lideri Cibril Er-Recub'u kınadı.  

Görüntülenme: 1444 Tarih: 05 Eylul 2016 16:06
Hamas'tan Fetih lideri Cibril Er-Recub'un Açıklamalarına Kınama

Hamas Hareketi dün konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride Hamas Hareketi, Filistinli Hıristiyanların Filistin halkının bir parçası olduğunu belirterek, "Merry Christmas Cemaati" olarak adlandırılmalarının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Bildiride, Hıristiyanların da diğer Filistinliler gibi tüm haklara sahip vatandaşlar olduklarını vurgulayan Hamas, vatandaşlar arasında ırk, din ve cinsiyet ayrımı yapılamayacağını söyledi.

Hıristiyanların ve Filistin halkının diğer kesimlerinin direniş seçeneğine oy vermesinden gurur duyduklarını belirten Hamas, demokrasinin en basit kurallarından birinin dileyenin dilediğine oy vermesi olduğunu hatırlattı.

Vatandaşlar arasında dini temelde ayrımcılık yapmanın ırkçılık olduğunu bildiren Hamas, Cibril Er-Recub'un yaptığının fikri terör olduğunu söyledi.

Fetih liderlerinden Cibril Er-Recub, Mısır televizyonuna verdiği söyleşide seçimlerde Hamas'a oy veren Hıristiyanlarla alay etmiş ve onları "Merry Christmas Cemaati" olarak adlandırmıştı.

fiem

Yorumlar