Katil İsrail Askerleri Filistinli Bir Genci Şehit Etti

Kudüs kentinin kuzeyindeki Şufat Mülteci Kampı'nda bu sabah (5 Eylül Pazartesi) işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli bir gencin şehit olduğu ve bir diğerinin de yaralandığı bildirildi.  

Görüntülenme: 1105 Tarih: 05 Eylul 2016 19:37
Katil İsrail Askerleri Filistinli Bir Genci Şehit Etti

Kalendiya Enformasyon Merkezi, işgal güçlerinin Şufat Mülteci Kampı'nda sivil bir araca ateş açtığını, açılan ateş sonucu Kudüs'e bağlı Anata beldesi Es-Selam Mahallesi sakinlerinden Mustafa Nimr isimli gencin şehit olduğunu ifade etti.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde mülteci kampına baskın düzenlediğini, kamp caddelerinde seyreden ve içinde iki gencin bulunduğu bir araca ateş açtığını, gençlerden birinin şehit olduğunu, diğerinin yaralı olarak gözaltına alındığını ve hastaneye kaldırıldığını belirtti.

İşgal polisi ise konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal askerlerinin kendilerine hızla yaklaşmakta olan bir araca ateş açtıklarını, askerlerin araç sürücüsünden durmasını istediği halde Filistinli gencin aracı durdurmadığını ve gençlerin araçla işgalcilere çarpma niyetinde olduklarının tahmin edildiğini öne sürdü.

Mustafa Nimr isimli gencin şehadetiyle yılbaşından bu yana işgal güçlerince şehit edilen Filistinli sayısının 92'ye ve Kudüs İntifadası'nın patlak verdiği Ekim 2015'ten bu yana şehit düşenlerin sayısının ise 237'ye yükseldiği bildirildi.

fiem

Yorumlar