Abbas Netanyahu İle Görüşmek İçin Can Atıyor

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, iki yıldır yerinde sayan barış müzakerelerini yeniden canlandırmak için işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu'yla Moskova'da görüşmeye hazır olduğunu açıkladı.  

Görüntülenme: 1068 Tarih: 07 Eylul 2016 20:05
Abbas Netanyahu İle Görüşmek İçin Can Atıyor

Abbas, dün (6 Eylül Salı) Varşova'da Polonyalı mevkidaşıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Rusya Devlet Başkanı Putin, Netanyahu'yla beni bir araya getirecek bir buluşma önerdi. Ben de kabul ettim. 8 Eylül'de bir araya gelmemiz gerekiyordu. Fakat Netanyahu erteledi" dedi.

Abbas, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ne zamana kadar erteleyecek bilmiyorum. Ben bu buluşmaya hazırım. Çünkü beni ilgilendiriyor. Moskova'da olabilir, başka bir yerde olabilir."

Abbas, kendisi için önemli olanın başkenti Doğu Kudüs olacak ve 1967 sınırlarında kurulacak bağımsız bir Filistin devleti için çalışmak olduğunu ifade etti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, dün resmi ziyarette bulunmak üzere Polonya'ya gitti. Ziyaretin üç gün süreceği bildirildi.

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu da Kudüs'te Putin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Mikhail Bogdanov ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Abbas ile ön şartsız görüşmeye her zaman hazır olduğunu ve Putin'in önerisini değerlendirdiğini söyledi.

fiem

Yorumlar