Ablukaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal El-Hudari'den Uluslararası Topluma Gazze Çağrısı

Ablukaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal El-Hudari, Bağışta Bulunan Ülkeler Konferansı'nın gözetmen ülkeleri Mısır ve Norveç'e çağrıda bulunarak, inşaat malzemesi girişine izin vermesi için işgal rejimine baskı yapmalarını istedi.  

Görüntülenme: 1649 Tarih: 08 Eylul 2016 12:30
Ablukaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal El-Hudari'den Uluslararası Topluma Gazze Çağrısı

Milletvekili Cemal El-Hudari, dün Gazze'de düzenlediği basın toplantısında, savaşın üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen izlerinin ortadan kaldırılmadığını ve farklı bir savaşın sürdüğünü ifade etti.

El-Hudari, savaş nedeniyle evsiz kalan 65 bin kişinin oturmaya uygun olmayan barakalarda, kiralık evlerde veya akrabalarının yanında kalmaya devam ettiğini bildirdi.

Gazze Şeridi'nde ev inşa etmenin işgal rejiminin inşaat malzemesi girişine izin vermesine bağlı olduğunu hatırlatan El-Hudari, işgal rejiminin çimento girişine uyguladığı kısıtlamanın sürmesi halinde savaşta yıkılan evlerin yeniden inşasının on yıl süreceğine dikkat çekti.

"12 bin evden şu ana kadar sadece 3 bini inşa edilebildi. 3 bininin inşası için de finansman var fakat çimento yok" diyen El-Hudari, sanayi sektörünün zararının sadece yüzde 5'inin telafi edilebildiğini belirterek, savaşta 950 fabrika ve atölyenin tamamen yıkıldığını açıkladı.

fiem

Yorumlar