Siyonist Güçler Ramallah'ta Hamas Liderini Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (8 Eylül Perşembe) erken saatlerde Batı Yaka'nın Ramallah kentinde İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Ahmed Zeyd'i gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1416 Tarih: 08 Eylul 2016 13:24
Siyonist Güçler Ramallah'ta Hamas Liderini Gözaltına Aldı

Filistinli kaynaklar, işgal güçlerinin 48 yaşındaki Ahmed Zeyd'in Ramallah kentinin kuzeyindeki El-Celzun Mülteci Kampı'nda bulunan evine baskın düzenlediğini bildirdi.

Gece saat 02.00 civarında Ahmed Zeyd'in evini basan işgal güçlerinin Hamas liderini gözaltına aldığı ve Zeyd'in işgal askerlerince götürüldüğü yerin henüz öğrenilemediği ifade edildi.

Ahmed Zeyd'in Hamas Hareketi'nin Ramallah bölgesindeki liderlerinden olduğu, işgal yönetimi tarafından Merc Ez-Zuhur'a sürgüne gönderilen Hamas liderleri arasında yer aldığı ve daha önce da işgal güçlerince birçok kez gözaltına alındığı belirtildi.

Batı Yaka ve Gazze Şeridi'nde 8 Ekim'de yapılacak yerel seçimler öncesi bir yandan işgal güçlerinin, diğer yandan ise Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin Hamas liderleri ve üyeleriyle hareketin desteklediği adaylara yönelik baskılarının arttığı kaydedildi.

fiem

Yorumlar