Mahmud Zahhar'dan Önemli Açıklama

İslami Direniş Hareketi Hamas yöneticilerinden Mahmud Zahhar, Hamas'ta siyasi büro başkanlık seçimlerinin yakın bir zamanda yapılacağını açıkladı. 

Görüntülenme: 1459 Tarih: 09 Eylul 2016 02:38
Mahmud Zahhar'dan Önemli  Açıklama

Xinhua Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Zahhar, Hamas'ın iç seçimlerinin 4 yılda bir yapıldığını hatırlattı ve "Şuan da süre dolmuş durumda, biran önce yeni seçimleri yapılmalı" dedi.
 
Net bir tarih vermeyen Zahhar, Hamas'ın seçimlerinin gizli bir şekilde yapıldığını ve basında yer almayacağını söyledi.
 
Halid Meşal aday olmayacak
 
Re'yu'l-Yevm sitesinde yayımlanan bir haberde, Meşal'in yakın çevresine Hamas'ın bir sonraki iç seçimlerinde aday olmayacağını söylediği aktarılmış, Mahmud Zahhar da Meşal'in bu kararını doğrulamış ve seçimlerin bu yı sonuna kadar yapılacağını söylemişti. 
 
Kulislerde konuşulan ve Meşal'in yerine geçmesi muhtemel üç ismin ise İsmail HaniyyeMusa Ebu Merzuk ve Mahmud Zahhar olduğu belirtiliyor.
 
Halid Meşal, dört yıl önce yapılan seçimlerde de aday olmak istememiş ancak Mısır İhvanı, Gannuşi, Erdoğan ve Karadavi gibi isimlerin baskısıyla adaylığı kabul etmişti.
 
Siyonist Basın: Meşal'in halefi Yahya Sinwar

İsrail Kanal 2 televizyonu, Hamas’ın siyasi lideri Halid Meşal’in önümüzdeki aylarda görevi bırakmak zorunda kalacağını ve yerine Şehid İzzettin Kassam Tugayları’nın önde gelen komutanlarından Yahya Sinwar’ın geleceğini ileri sürmüştü.


Yahya Sinwar


Musa Ebu Merzuk


İsmail Haniyye

  İSLAMİANALİZ

Yorumlar