Filistinli Esir Bessam Es-Sayih'in Sağlık Durumu Kötüleşti

Siyonist işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli hasta esir Bessam Es-Sayih’in eşi, esir Es-Sayih’in geçen hafta yaşadığı nispi iyileşmenin ardından sağlığının yeniden bozulduğunu ve tamamen konuşmaktan kesildiğini söyledi. 

Görüntülenme: 1065 Tarih: 10 Eylul 2016 18:25
Filistinli Esir Bessam Es-Sayih'in Sağlık Durumu Kötüleşti

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine bilgi veren eşi, zindanda Es-Sayih’i ziyaret eden avukatların kendisine eşinin sağlığının bozulduğunu ve tehlikeli bir aşamaya geldiğini ilettiklerini belirterek, kalbinin aniden durmasını engellemek amacıyla kalbine pil takılması için isminin listesine alındığını ilettiklerini ifade etti.

Kendisi de eski bir esir olan Muna Es-Sayih, insan hakları örgütlerinden eşini kurtarmak için acilen devreye girmelerini istedi.

Esir Es-Sayih Siyonist işgal zindanlarında bulunan hasta esirlerden durumu en ağır olanlardan biridir. 2011 yılında yakalandığı kemik kanseri ve 2013 yılında yakalandığı kan kanseri nedeniyle ciddi sıkıntılar çekiyor. Kalbi iyici zayıflayan esirin kalp yetmezliği %80 oranına yükselmiş durumda.  Bütün bunların yanında ciğerlerinde de iltihap olduğu belirtiliyor.

fiem

Yorumlar