Şehidin Cenazesinde Siyonist Güçlerle Filistinli Gençler Arasında Çatışma Çıktı

Dün işgalci İsrail askerlerinin ateşiyle ağır yaralanan ve ardından şehit olan Muhammed Ed-Debbağ’ın defnedilmesinden sonra El-Bureyc Mülteci Kampı'nın doğusunda işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar çıktı.  

Görüntülenme: 1047 Tarih: 10 Eylul 2016 19:25
Şehidin Cenazesinde Siyonist Güçlerle Filistinli Gençler Arasında Çatışma Çıktı

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri yerel kaynaklara dayanarak verdiği bilgide, şehidi defneden gençlerin sınıra yürüyüp işgal askerlerine taş attıklarını belirterek, işgal askerlerinin ise gerçek mermi ve gözyaşartıcı bombalarla karşılık verdiklerini ifade etti.

Dün Cuma namazından sonra Kudüs İntifadası'yla dayanışmak için sınıra yürüyen ve haftalık barışçıl gösteri düzenleyen Filistinli gençlere saldıran işgal güçlerinden keskin nişancıların şehit ettiği Muhammed Ed-Debbağ (19) bugün kalabalık bir kitle tarafından defnedildi.

Muhabirimize bilgi veren görgü şahitleri, şehidi defneden gençlerden onlarcasının sınıra yürüyüp sınırda bulunan işgal askerlerine taş attıklarını belirterek, ek güç isteyen işgal askerlerinin gençleri durdurmak için göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandıklarını ifade etti.

Kudüs İntifadası'na destek için her hafta Cuma günü öğleden sonra sınıra yürüyen Gazzeli gençlerden şimdiye kadar onlarcası işgal askerlerinin ateşiyle şehit edildi veya yaralandı.

fiem

Yorumlar