Hamas'tan Abbas Yönetimine Eleştiri

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın basın sözcüsü Hazım Kasım, Fetih hareketinin yetkisi olmayan bir tarafın kararıyla seçim sorumluluklarından kaçmasının, Fetih’in tek başına karar alma ve ulusal ortaklık ilkesini reddetme arzusunu yansıttığını belirtti.  

Görüntülenme: 1247 Tarih: 10 Eylul 2016 15:19
Hamas'tan Abbas Yönetimine Eleştiri

Radyoya verdiği demeçte Kasım, Hamas hareketinin Filistin halkının siyaset, sendika ve belediyelerde temsilcisini seçme hakkına sahip olduğuna inandığını söyledi.

Bölünmenin bu kadar sürmesine ve uzlaşının sağlanamamasına Filistin Yönetimi'nin tavrının neden olduğuna dikkat çeken Kasım, Hamas hareketinin seçimleri Filistin halkının beklentilerine cevap verecek bir fırsat olarak gördüğünü, ancak seçimlerin iptaliyle bu fırsatın kaçırıldığını savundu.

Fetih’ten seçim sürecini baltalamaktan vazgeçmesini isteyen Kasım, Filistin Yönetimi'nin seçimlerle oynamasını engellemek için Batı Yaka’da halktan güçlü ve ortak bir baskı grubu oluşturulmasını istedi.

Filistin Yüksek Adalet Mahkemesi birçok çevrenin baskı ve girişimiyle seçim sürecini durdurma kararını aldı. Karar Filistin’deki gruplar tarafından eleştirilirken, Fetih’te memnuniyetle karşılandı.

fiem

Yorumlar