İngiliz İşçi Partisi Lideri Siyonistlerin Müzeyi Ziyaret Davetini Reddetti

İngiliz İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, İsrail'in sözde ulusal soykırım müzesi ve anıtı Yad Vaşem’i ziyaret etmeyi reddetti. 

Görüntülenme: 1399 Tarih: 11 Eylul 2016 05:39
İngiliz İşçi Partisi Lideri Siyonistlerin Müzeyi Ziyaret Davetini Reddetti

    Filistin Enformasyon Merkezi Farsça servisinin haberine göre, İngiliz gazetesi Guardian bu konuya değinerek Jeremy  Corbyn'in bu daveti reddetmesi nedeniyle siyonist çevrelerin geniş çaplı eleştirilerine hedef olduğunu belirtti.

     Guardian bu haberin devamında şunları da kaydetti; geçtiğimiz nisan ayında İsrail İşçi Partisi lideri İshaq Hertuz,  Corbyn'i müze ziyareti için davet etti, ancak Corbyn bu daveti reddetti. Bu davet, eski Londra Belediye Başkanının bir süre önce Hitler ve Siyonistler hakkında yaptığı sert açıklamaların ardından yapıldı.

      Bu kaynak Corbyn'in bu daveti reddetmesinin ardından Siyonist İsrail'in onu eleştirip Yahudi düşmanlığıyla itham ettiğini de hatırlattı.

       Diğer yandan, İngiliz İşçi Partisindeki İsrail'in Dostları Grubu Başkanı Joan Ryan şunları söyledi: ‘’Corbyn'in iki devletli çözüme  bağlılığı ve İslami Direniş Hareketi Hamas ile Lübnan Hizbullah’ını  dost olarak adlandırması endişe vericidir.’’

       kudusgunu.com

Yorumlar