Halil El-Hayye'den Filistin Halkına Birlik Çağrısı

Filistin'in Gazze bölgesindeki Gazze şehrinin merkezinde yer alan Seraya meydanında bugün (12 Eylül Pazartesi) kurban bayramı namazını kıldıran Halil El-Hayye Filistin halkının beklentisinin yerel seçimlerin gerçekleşmesi olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 1435 Tarih: 12 Eylul 2016 09:34
Halil El-Hayye'den Filistin Halkına Birlik Çağrısı

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)'ın Siyasi Birim üyesi olan Halil El-Hayye, bayram namazından sonra okuduğu bayram hutbesinde güncel konulara da temas etti ve özellikle Ramallah'taki Yüksek Adalet Mahkemesi'nin iptal ettiği yerel seçimler üzerinde durdu.

Hayye okuduğu hutbede, Filistin halkının siyonist işgal karşısında safların birleştirilmesi için seçimlerin gerçekleştirilmesini iyi bir fırsat olarak gördüğünü ve bu fırsatı değerlendirmek istediğini vurguladı. Hayye, seçimlerin halkın iradesine rağmen birtakım dış güçlerin müdahaleleri sebebiyle ve içerideki bazı hesaplardan dolayı iptal edildiğini vurguladı.

Halil El-Hayye hutbesinde şu ifadelere yer verdi: "Yerel seçimleri birliğimizin daha fazla bozulması ve kardeşliğimizin zarar görmesi için bir araç olarak kullanmamız gerekmez. Aksine bu seçim eylemini gerek siyaset ve gerekse yükselen ve inen hizmet alanında halkımızın beklentilerinin gerçekleştirilmesi için onurla yarışmamızı sağlayacak bir araç yapmalıyız."

Halil El-Hayye, düşmanın tek olduğunu onun da siyonist işgal olduğunu hatırlatarak tüm Filistin halkını Filistin davasının ilkeleri ve değişmezleri üzere birleşmeye çağırdı.

fiem

Yorumlar