Filistinli Annenin Yürek Yakan Dramı

Bayram günü bir gözü misafirde öbür gözü telefonda olan bir anne… Her telefon çaldığında kalbi hızlı atmaya başlıyor, elleri titriyor. Oğullarına bir şey olduğunu söyleyecekler endişesiyle telefonu açıyor. O da her anne gibi ziyaretçilerini bekleyerek sıradan bir bayram geçirmiyor. Bu bayram onun için hüzün bayramı… 

Görüntülenme: 864 Tarih: 14 Eylul 2016 15:01
Filistinli Annenin Yürek Yakan Dramı

O “Muhammed” ve “Mahmud El-Bulbul” ismindeki Filistinli iki esirin annesi… Muhammed ve Mahmud El-Bulbul haklarında çıkan “idari tutuklama” kararını protesto etmek için İsrail hapishanelerinde açlık grevine girmiş olan iki genç… Şu anda her ikisi de sağlık durumlarının tehlikeye girmesi dolayısıyla İsrail hastanesinde tedavi görüyorlar.

Anneleri kendisini şu sözlerle anlatıyor: “Halimi ifade edebilecek bir kelime bulamıyorum. Oğullarımın sağlık durumunun kötü olduğunu, özellikle de Muhammed’in “görme duyusunu kaybettiğini” öğrendikten sonra ne diyeceğimi bilemez bir haldeyim.

Oğullarım İsrail hapishanelerinden kurtulmak ve herkes gibi ailelerini ve sevdiklerini ziyaret ettikleri bir Kurban Bayramı yaşamak ümidiyle şu anda ölümle mücadele ediyorlar. Ben bugün sadece onlar için yaşıyorum ve onların geleceği günü bekliyorum.”

“Bir an önce hayırlı bir haberin gelmesini temenni ediyorum” diyen anne, oğullarının özgür oluncaya dek bu açlık grevini sürdürme hususunda kararlı olduklarını, tek ümidinin serbest bırakılmaları olduğunu söyledi.

Bayramdan bir gün önce oğullarını ziyaret ettiğini söyleyen anne, görüş esnasında oğlu Mahmud’un, görme yetisini kaybettiğini Muhammed’e söylememesi hususunda kendisini uyardığını belirtti.

İşgal askerlerinin oğullarını kucaklamasına müsaade etmediğini söyleyen anne, onları ikna etmeye çalıştığını, ancak hasta yatağında olan oğullarına rağmen müsamahakar olmadıklarını söyledi.

Hasta yatağında olmalarına rağmen, işgal askerlerinin oğulları Muhammed ve Mahmud’dan korktuğunu söyleyen anne, oğullarını hastanede ziyaret ettiğine ve orada çok ciddi güvenlik önlemlerinin olduğuna, her yerde asker olduğuna işaret etti.

 

İSLAMİANALİZ

Yorumlar