Açlık Grevindeki Esirler İçin BM'ye Çağrıda Bulunuldu

FKÖ'ye bağlı olarak çalışan Esirler ve Özgürlüğüne Kavuşturulanlar Komitesi tarafından BM'ye yöneltilen çağrıda açlık grevindeki Filistinli esirlerin kurtarılması için BM'nin müdahalede bulunması istendi. 

Görüntülenme: 993 Tarih: 14 Eylul 2016 08:51
Açlık Grevindeki Esirler İçin BM'ye Çağrıda Bulunuldu

Esirler ve Özgürlüğüne Kavuşturulanlar Komitesi, BM'ye bağlı İnsan Hakları Komisyonu'na yönelttiği çağrıda yaklaşık yetmiş günden beri açlık grevinde olan Muhammed ve Mahmud El-Bulbul ile Mâlik El-Kadı isimli esirlerin hayatlarının kurtarılması için acil ve hızlı bir müdahalede bulunulmasını istedi.

Verilen haberlere göre BM'ye bağlı İnsan Hakları Komisyonu bugün (14 Eylül Çarşamba) New York'ta BM'nin merkezinde otuz üçüncü dönem toplantısını gerçekleştirecek.

Esirler ve Özgürlüğüne Kavuşturulanlar Komitesi'nin Başkanı İsa Karaki' basına yaptığı açıklamada işgal rejiminin idarî hapis zulmü karşısında BM'nin yasal ve ahlâkî bir sorumluluk taşıdığına dikkat çekti. Dolayısıyla bu zulmün son bulması için harekete geçmek zorunda olduğunu dile getirdi. Karaki' açıklamasında İsrail zindanlarındaki esirlere yönelik vahşi uygulamaların BM yasalarını ve Uluslararası İnsan Hakları Sözleşmesi'nin kurallarını ihlal ettiğini vurguladı.

Karaki' basına yaptığı açıklamada Mâlik El-Kadı adlı esirin İsrail hastanesinde yedi günden beri bilincini kaybetmiş ve şiddetli bir zatürreye yakalanmış halde ölümle burun buruna olduğunu hatırlattı.

fiem

Yorumlar