Lieberman, Siyonist Rejim Ordusuna Mladenov'la İşbirliği Yapılmaması Talimatı Verdi

İşgal rejimi Savunma Bakanı Avigdor Lieberman'ın işgal ordusuna Birleşmiş Milletler Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov ile ilişkilerin kesilmesi ve işbirliği yapılmaması emri verdiği bildirildi. 

Görüntülenme: 1270 Tarih: 15 Eylul 2016 10:12
Lieberman, Siyonist Rejim Ordusuna Mladenov'la İşbirliği Yapılmaması Talimatı Verdi

İşgal rejimi televizyonu 2'nci kanalının dün akşam (14 Eylül Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı haberde, Mladenov'un işgal rejiminin terörle mücadele adı altında yürüttüğü politikalara yönelttiği eleştirinin ardından Lieberman'ın söz konusu kararı aldığı ifade edildi.

Haberde, Mladenov'un açıklamalarının işgal rejimi hükümetini kızdırdığı ve Lieberman'ın işgal ordusuna verdiği emrin bu kızgınlığı yansıttığı belirtildi.

Mladenov, bu hafta Birleşmiş Milletler'de yaptığı konuşmada, Yahudi yerleşkelerinin uluslararası hukuka göre gayri meşru olduğunu ve Lieberman'ın açıkladığı "sopa-havuç" politikasının BM tarafından kabul edilemeyecek bir topluca cezalandırma olduğunu söyledi.

İşgal rejimi muhalefet liderlerinden Tzipi Livni de Lieberman'ın kararının İsrail'in güvenliğini ve çıkarlarını tehdit ettiğini, söz konusu çıkarların korunması için sükûnetle hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

fiem

Yorumlar