Çocukları Yakılan Filistinli Aile Siyonist İsrail'i UCM'ye Şikayet Edecek

Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılıp canlı canlı yakılan Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr’ın ailesi işgal rejimini Uluslararası Ceza Mahkemesine şikâyet etmeye hazırlanıyor.  

Görüntülenme: 848 Tarih: 16 Eylul 2016 10:41
Çocukları Yakılan Filistinli Aile Siyonist İsrail'i UCM'ye Şikayet Edecek

Hudayr’ın ailesi eylem yapan Filistinlilerin evlerini yıkan işgal rejiminden çocuklarını yakan canilerin evlerini yıkması için işgal rejimindeki savcılığa başvurmuş ancak mahkeme bu talebi geri çevirmişti.

İki yıl önce işgal altındaki Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Şufat Mülteci Kampından kaçırılan Hudayr (13) adındaki Kudüslü çocuk Yahudi yerleşimciler tarafından diri diri yakılmıştı.

Katillerin peşini bırakmayan Hudayr ailesi işgal mahkemelerinden bir sonuç alamaması üzerine, dosyayı Uluslararası Ceza Mahkemesine taşıyacağını belirtti.

Aile yaptığı açıklamada, katillerin evlerinin yıkılması için İsrail Yüksek Mahkemesine başvurduklarını ve mahkemenin bu ayın 22’sinde davaya bakmasının beklendiğini ifade etti.

Hudayr’ın babası yaptığı açıklamada, üç cani ve katilin evlerinin yıkılması için yaptıkları başvuruya İsrail savcılığının ret kararı vermesinin ırkçı bir tutum olduğunu ve bununla ikinci kez çocuklarını öldürdüğünü söyledi.

Hudayr’ın babası açıklamada şunları paylaştı: “İşgalci İsrail savcılığı Hudayr’ı öldüren canileri terörist görmeyen dönemin Savaş Bakanı ile yardımcısının gösterdiği tutumun aynısını gösterdi. Onlara göre İsrailliler terörist değildir. Filistinlileri terörist olarak gören bu insanlar yaptıklarını terör olarak görmüyorlar”.

Haaretz gazetesi de verdiği haberde, işgal ordusunun Hudayr’ı öldüren üç Siyonist’in evlerinin yıkılmaması gerektiğini savunduğunu yazdı.

fiem

Yorumlar