Siyonist İşgal Güçleri Bayram Günlerinde 41 Filistinliyi Tutukladı

Bayramın hürmetini hiçe sayan işgal güçlerinin, Kurban bayramı süresince Batı Yaka ve Kudüs’te yaptığı baskın ve aramalarda 41 Filistinliyi tutukladığı belirtildi.  

Görüntülenme: 1043 Tarih: 16 Eylul 2016 19:56
Siyonist İşgal Güçleri Bayram Günlerinde 41 Filistinliyi Tutukladı

Filistinli Esirleri Araştırma Merkezi bugün (16 Eylül Cuma) yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezine de ulaşan açıklamada, işgal güçlerinin bayram günlerinde El-Halil şehrinde yaptığı operasyonlarda aralarında eski esirlerle iki çocuğun da olduğu 10 kişiyi tutukladıklarını ifade etti.

Merkezin basın sözcüsü Riyad El-Eşkar yaptığı açıklamadı, işgal güçlerinin bayram günlerinde bile Batı Yaka ve Kudüs’teki köy ve beldelere yönelik baskın ve aramalarına ara vermediğini belirterek, bu süre içinde birçok eve baskın düzenleyen işgal güçlerinin, terör estirerek arama yaptıkları evlerde kadın, çocuk ve yaşlılara saldırdıklarını söyledi.

İşgal güçlerinin bu süre içinde 5 çocuğun yanında genç bir kızı dört akrabasıyla tutukladığını ve bayram günlerinde Mescidi Aksa’dan çıkarken Türkiyeli genç bir kızı da tutukladıklarını ifade etti.

Esirlerin durumuna da değinen El-Eşkar Muhammed ve Mahmud Bülbül kardeşlerle Malik El-Kadi’nin bayramı açlık greviyle geçirdiklerini, bu süre içinde 100 kadar esirin daha destek için açlık grevine başladıklarını hatırlattı. 

fiem

Yorumlar