Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi Dünyaya Çağrıda Bulundu

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi Genel Sekreter Yardımcısı milletvekili Kays Abdülkerim (Ebu Leyla), uluslararası camiadan, sudan bahanelerle Filistinlileri yargısız infaz eden ve masum insanları katleden işgalcinin barbar saldırılarına karşı Filistin halkını korumasını talep etti.  

Görüntülenme: 952 Tarih: 17 Eylul 2016 20:21
Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi Dünyaya Çağrıda Bulundu

İşgalcinin yargısız infazlarını artırması üzerine basın açıklaması yapan Ebu Leyla, “İşgal güçlerinin Kudüs ve El-Halil’de yaptığı yargısız infazlar bu halka karşı sürdürülen vahşi savaşın bir devamından başka bir şey değildir. Bu cinayetler işgalcinin savunmasız masum halka karşı infazlar yapmak için sudan bahaneler uydurmaya devam ettiğini gösteriyor” dedi.

Ebu Leyla yaptığı açıklamada ayrıca, işgalcinin Ürdün vatandaşı olan bir Filistinliyi Kudüs’te şehit etmesiyle El-Halil’de iki genci şehit etmesinin işgal hükümetinin kanlı mantığını yansıttığını söyledi.

Uluslararası camianın ahlaki ve hukuki sorumluluk alması ve hiçbir hukuk ve sözleşmeyi tanımayan, her türlü hukuksuzluğa imza atan işgal hükümetine karşı durması gerektiğini hatırlatan milletvekili Ebu Leyla, işledikleri cinayetler nedeniyle işgal liderlerinin uluslararası mahkemelerde yargılanmaları gerektiğini savundu.

fiem

Yorumlar