Ebu Merzuk'tan Önemli İsmail Haniye Açıklaması

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, İsmail Heniyye'nin Hamas'ın Gazze'deki lideri olduğunu ve herhangi bir dış gezide olmadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1343 Tarih: 18 Eylul 2016 17:01
Ebu Merzuk'tan Önemli İsmail Haniye Açıklaması

Ebu Merzuk, Heniyye'nin hac ibadetini eda ettikten sonra Siyasi Birim üyeleriyle görüşmek üzere Doha'ya kısa bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve daha sonra Gazze'ye döneceğini ifade etti.

Hamas'ın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalarında Ebu Merzuk, Heniyye'nin geçtiğimiz dönem boyunca Eş-Şati Kampı'ndaki evinden ayrılmadığını ve Gazze Şeridi'ni de terk etmeyeceğini belirterek, Doha ziyaretinin basında yer aldığı gibi olmadığını belirtti.

Hamas Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, hac ibadetini eda ettikten sonra dün Suudi Arabistan'dan Katar'ın başkenti Doha'ya geçti. Hamas, Heniyye'nin Katar ziyaretinden sonra Gazze'ye döneceğini açıkladı.

Hamas'ın hareket içi seçimlerine de değinen Ebu Merzuk, söz konusu seçimlerden bahsetmek için henüz erken olduğunu ve önümüzdeki yılın başlarında yapılacak seçimlere daha aylar olduğunu söyledi.

Ebu Merzuk, Hamas liderlerinden Fethi Hammad'ın adının ABD'de terör listesine alınmasını da eleştirerek, Amerika'nın işgal rejimi yanlısı tavrını sürdüğünü bildirdi.

fiem

Yorumlar